אחת ולתמיד: מה מותר ואסור לכלבים לאכול?

אחת ולתמיד: מה מותר ואסור לכלבים לאכול?

בעלים חדשים לכלבים או אולי בעלים מנוסים שרוצים לרענן את הידע שלכם? כך או כך, תסכימו שאחד ההיבטים התמוהים ביותר של בעלות על חיות מחמד הוא להבין במה להאכיל את הכלב שלכם. אולי תפסתם את עצמכם תוהים, האם הם יכולים ליהנות מאותם מאכלים שאנחנו מכינים? האם יש מזונות אנושיים שיכולים להזיק להם? כבעלי חיות מחמד, כיף לפנק אותם, ולעיתים קרובות עלולים להתפתות לחלוק איתם את החטיפים האהובים עלינו. עם זאת, חשוב לזכור שלא כל המזונות האנושיים בטוחים לכלבים. חלקם יכולים אפילו להיות קטלניים. מה מותר ומה אסור? בואו נתחיל!

מזונות בריאים לכלבים

מזונות אנושיים רבים יכולים להיכלל בבטחה בתזונה של הכלב שלכם, ומציעים יתרונות תזונתיים וגיוון, למשל:

  • בשר רזה: חלבון הוא מרכיב חיוני בתזונה של הכלב שלכם. מזונות כמו עוף, הודו ונתחי בקר רזים הם מקורות חלבון מצוינים. ודאו שהבשר מבושל היטב וללא תבלינים, במיוחד שום ובצל, הרעילים לכלבים.
  • פירות וירקות מסוימים: רוב הפירות והירקות בטוחים לאכילה לכלבים. גזר, מלפפונים, אפונה ותפוחים (ללא זרעים) הם כולם בחירות מקובלות. הם מספקים ויטמינים חשובים וסיבים, קידום עיכול טוב ובריאות כללית. זכרו להגיש אותם במתינות ובחתיכות קטנות וקלות לעיכול כדי למנוע חנק.
  • דגים וביצים: דגים, כגון סלמון וטונה, מכילים כמויות טובות של אומגה 3 המועיל לבריאות העור והפרווה של הכלב. באופן דומה, ביצים הן מקור נהדר לחלבון וניתן להגיש אותן מבושלות ולא מתובלות.

 

 

במה לא להאכיל את הכלב שלכם?

לא פחות חשוב מהידיעה מה הכלב שלכם יכול לאכול הוא להבין מה אסור לתת לכלב לעולם. הינה המאכלים האסורים:

  • שוקולד וקפאין: שוקולד וקפאין מכילים חומרים המכונים מתילקסנטינים העלולים לגרום להקאות, שלשולים, התנשפויות, צמא מוגזם, דופק לא סדיר, פרכוסים ואף מוות אצל כלבים. שמרו תמיד פריטים אלה הרחק מחיית המחמד שלכם.
  • אלכוהול וכשות: אלכוהול רעיל מאוד לכלבים, משפיע על מערכת העצבים המרכזית שלהם וגורם לתסמינים כגון הקאות, חוסר התמצאות, חום גוף גבוה, פרכוסים וכשל נשימתי. באופן דומה, כשות, מרכיב נפוץ בבישול בירה, עלולה לגרום לטמפרטורת גוף גבוהה, קצב לב מהיר ופרכוסים אצל כלבים.
  • בצל, שום ועירית: מזונות אלה, בין אם הם נאים או מבושלים, עלולים לגרום נזק לכדוריות הדם האדומות של הכלב, ולהוביל לאנמיה. הסימפטומים עשויים שלא להיות גלויים במשך כמה ימים, אבל יכולים לכלול חולשה, הקאות, וקוצר נשימה.
  • ענבים וצימוקים: ענבים וצימוקים נמצאו רעילים ביותר לכלבים, וגורמים לאי ספיקת כליות מהירה. החומר המדויק שגורם לתגובה זו אינו ידוע, אך עדיף להימנע לחלוטין מפירות אלה.

מזונות שאפשר לתת לכלבים במתינות

מזונות מסוימים בטוחים לכלבים בכמויות קטנות או בתנאים ספציפיים, אך עלולים להוות סיכונים אם אינם מנוהלים כראוי, והם:

  • מוצרי חלב: כלבים עלולים להתקשות בעיכול לקטוז, מה שמוביל לבעיות במערכת העיכול, כגון שלשולים וגזים. כלבים מסוימים יכולים לסבול כמויות קטנות של יוגורט רגיל או גבינה, אבל חשוב לפקח על חיית המחמד שלכם לכל תגובות שליליות.
  • אגוזים: בעוד אגוזים מסוימים, כמו בוטנים וקשיו, ניתן להאכיל בכמויות קטנות לכלבים, אחרים, כמו אגוזי מקדמיה ואגוזי מלך, הם רעילים. מומלץ להתייעץ עם הווטרינר לפני הכנסת אגוזים לתזונת הכלב, ותמיד להימנע מזנים מלוחים או בטעמים.
  • עצמות: האכלת עצמות לכלבים יכולה להיות נושא שנוי במחלוקת. כמה מומחים לבעלי חיים מאמינים שעצמות גולמיות יכולות להיות פינוק בריא לכלבים, בעוד שאחרים מזהירים מפני הסיכונים של חנק או שברי עצם הגורמים לפגיעה פנימית. לעולם אין לתת עצמות מבושלות לכלבים, מכיוון שהן יכולות להתפצל בקלות. אם אתם בוחרים להאכיל את הכלב שלכם בעצמות, השגיחו עליו תמיד כדי לוודא שהוא לא נחנק או בולע שברים.

חשיבותה של תזונה מאוזנת

תזונה מאוזנת חיונית לבריאות הכללית של הכלב. משמעות הדבר היא לספק תערובת של חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים בארוחות שלהם. מזון מסחרי מיוצר בדרך כלל כדי לענות על צרכים אלה, והוא מגיע במגוון רחב של סוגי אוכל לכלבים. אך, אם אתם שוקלים תזונה ביתית עבור חיית המחמד שלכם, התייעצו עם וטרינר או תזונאי לחיות מחמד כדי להבטיח שהצרכים התזונתיים של הכלב שלכם נענים.

לסיכום

התזונה שאתם מספקים לכלב שלכם חיונית לבריאות הכללית ולאריכות הימים שלו. בעוד שמזונות אנושיים רבים בטוחים ואפילו מועילים לכלב שלכם, אחרים עלולים לגרום לבעיות בריאותיות חמורות. התייעצו תמיד עם הווטרינר שלכם לפני הכנסת מזונות חדשים לתזונה של חיית המחמד שלכם. במקרה של ספק, היצמדו למזון ופינוקים שפותחו במיוחד עבור כלבים. גישה זו תסייע להבטיח שחיית המחמד שלכם תישאר בריאה, מאושרת וחלק ממשפחתכם במשך שנים רבות. בריאותו של הכלב חשובה מכדי להשאיר ליד המקרה, ולכן משתלם להיות בקיאים במה שהוא יכול או לא יכול לאכול. אם תקדישו זמן ללמוד על הצרכים התזונתיים של הכלב שלכם, תעשו צעד משמעותי לקראת הבטחת רווחתו.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

המאמרים שלנו

המגזין

חלק חשוב מהחוויה: מה אוכלים בצרפת?

חשבתם על טיול לצרפת? ודאי דמיינתם את עצמכם מטיילים לאורך שאנז אליזה, מביטים במגדל אייפל המרהיב, נהנים מהאווירה הרומנטית וחושפים את עצמכם למאפים וקינוחים צרפתיים

לקריאה>>