50 גוונים של חום: אילו סוגי שוקולד קיימים?

50 גוונים של חום: אילו סוגי שוקולד קיימים?

דמיינו שאתם נכנסים לחנות ממתקים. העיניים שלכם נמשכות מיד לתצוגות השופעות של שוקולדים, מהכהה ביותר של השוקולד המריר ועד הבהיר ביותר של השוקולד הלבן, והשוקולד הוורוד שלא ראיתם מעולם. כל סוג של שוקולד הוא עולם טעמים ייחודי שמחכים להתגלות, סיפור של מרכיבים ועדות לאומנות ייצור השוקולד. לעולם מפתה זה של שוקולד האהוב על אנשים ברחבי העולם יש היסטוריה עשירה ומגוונת המשתרעת על פני יבשות ותרבויות. מקורו בפולי הקקאו שמקורם במרכז ודרום אמריקה, והוא הפך במשך מאות שנים למספר עצום של זנים שלכל אחד מהם מאפיינים וטעמים ייחודיים משלו. מהם סוגי השוקולדים השונים ואיך הם יכולים להשפיע על בריאותנו? בואו לגלות!

מהם הסוגים השונים של השוקולדים?

שוקולד הוא מוצר מזון מתוק מטבעו, בדרך כלל חום, המופק מזרעי עץ הקקאו שנקלים ונטחנים. התהליך כולל שילוב מוצקי קקאו עם יחסים משתנים של חמאת קקאו וסוכר, בהתאם לסוג השוקולד הספציפי. הרבגוניות שלו משתרעת על צריכתו שיכולה להיות ישירה או משמשת כמרכיב אפייה, בישול, ואפילו משקאות. אם אתם רוצים לקרוא בהרחבה, כדאי להיכנס לקישור. הינה הסוגים השונים:

  • שוקולד מריר: שוקולד מריר, הידוע גם בשם שוקולד שחור או רגיל, מייצג סוג של שוקולד שבו מוצקי קקאו וחמאת קקאו בולטים יותר עם נוכחות חלב מינימלית או ללא נוכחות כלל. טעמו חזק, עשיר עם שמץ של מרירות, כך שהוא בחירה המועדפת על אניני שוקולד. אחוז מוצקי הקקאו בשוקולד מריר נע בדרך כלל בין 70% ל-99% שמקנים לו עומק ומורכבות טעם ייחודיים.
  • שוקולד חלב: שוקולד חלב, כשמו כן הוא, משלב חלב או אבקת חלב לצד מוצקי קקאו וסוכר. בדרך כלל הוא משדר טעם מתוק, חלק וקרמי יותר בהשוואה לשוקולד מריר. סוג זה של שוקולד אהוב על הקהל, ומופיע לעיתים קרובות בחטיפי ממתקים, פינוקים מצופים שוקולד ומגוון קינוחים בשל הטעם המתוק והמרקם הרך שלו.
  • שוקולד לבן: שוקולד לבן חורג מההגדרה המקובלת של שוקולד, שכן הוא אינו מכיל מוצקי קקאו. במקום זאת, הרכבו כולל חמאת קקאו, סוכר ומוצקי חלב. פרופיל הטעם הקרמי והמתוק שלו יחד עם מראה השנהב שלו הופכים אותו לחבר ייחודי במשפחת השוקולדים. שוקולד לבן משמש לעיתים קרובות באפייה ובהכנת קינוחים, שם טעמו העדין יכול להשלים מרכיבים אחרים.
  • שוקולד רובי: שוקולד רובי הוא המצטרף החדש ביותר למשפחת השוקולד, לאחר שהוצג ברחבי העולם בשנת 2017. הוא מופק מפולי קקאו רובי המקנים לשוקולד צבע ורוד טבעי ופרופיל טעם המתואר כפירותי עם רמז לחמיצות. סוג שוקולד חדשני זה הוסיף נקודת מבט רעננה לספקטרום צבעי השוקולד והטעמים המסורתי.

 

 

היתרונות הבריאותיים של השוקולד

ישנם יתרונות בריאותיים שונים הקשורים לאכילת שוקולד, במיוחד שוקולד מריר עם אחוז גבוה של קקאו, והם:

  • שיפור בריאות הלב באמצעות הורדת רמות הכולסטרול הרע ומניעת הצטברות פלאק על דפנות העורקים.
  • סיוע במניעת סוכרת בעזרת סיוע בשליטה על רגישות לאינסולין.
  • שיפור תפקוד המוח בעקבות הגברת זרימת הדם למוח ושיפור הביצועים הקוגניטיביים.
  • הפחתת דלקת בגוף.
  • מכיל פלבנולים ונוגדי חמצון שהוכחו כמועילים לבריאות הלב.
  • הפחתת הסיכון לפתח מחלות לב בשליש על פי כמה מחקרים.
  • מספק מינרלים חיוניים, כמו אבץ וזרחן.

חשוב לציין שבעוד שוקולד יכול לספק יתרונות בריאותיים, צריך לצרוך אותו במתינות כי הוא מכיל הרבה קלוריות וסוכר.

ההשפעה הגלובלית של שוקולד

שוקולד התעלה על תפקידו הקולינרי הראשוני והפך לתופעה תרבותית עולמית. הזיקה של אירופה לשוקולד חלב, ההעדפה הגוברת של צפון אמריקה לשוקולד מריר והגישה החדשנית של אסיה לטעמי שוקולד והמראה שלו – כל אלה מדגימים את השפעתו העולמית. מדינות כמו בלגיה, שוויץ וצרפת יצרו את המוניטין שלהן בייצור שוקולדים מובחרים. במקביל, מדינות כמו יפן הגדירו מחדש את צריכת השוקולד עם שילובי הטעמים הייחודיים, המפתיעים לעיתים קרובות, והמראה האסתטי שלהם. אפשר להגיש את השוקולד כמו שהוא עם סלסלת פירות או להשתמש בו במתכונים שונים, כך שאפשר לצרוך אותו עם כל קינוח.

לסיכום

נוף השוקולד מגוון ומורכב כמו הטעמים בתוך כל ביס מהפינוק האהוב הזה. בין אם זו העוצמה הנועזת של שוקולד מריר, הקרמיות המתוקה של שוקולד חלב, העושר העדין של שוקולד לבן או החריפות הייחודית של שוקולד רובי, המשיכה של פינוקים אלה היא אוניברסלית. עם הגילויים החדשים, כמו שוקולד הרובי, אנו מבטיחים שהפינוק המשמח הזה ימשיך להיות מקור לעונג לדורות הבאים. אז תיהנו מהטעם הייחודי ומהיתרונות הבריאותיים של השוקולדים השונים.

המאמרים שלנו

המגזין

חלק חשוב מהחוויה: מה אוכלים בצרפת?

חשבתם על טיול לצרפת? ודאי דמיינתם את עצמכם מטיילים לאורך שאנז אליזה, מביטים במגדל אייפל המרהיב, נהנים מהאווירה הרומנטית וחושפים את עצמכם למאפים וקינוחים צרפתיים

לקריאה>>