מנטילת רמוטיב ועד לשינוי בתזונה: איך אפשר לטפל בחרדות?

מנטילת רמוטיב ועד לשינוי בתזונה: איך אפשר לטפל בחרדות?

סובלים מחרדות? בעזרת שינוי תזונתי והקניית הרגלים חדשים תוכלו להקל על החרדה, להפחית את ההשפעה שלה על הגוף ולהעלות את רמות ההורמונים במוח המשפיעים על מצב הרוח. אילו מזונות כדאי לאכול, וממה להימנע? ואילו עוד פתרונות יש חוץ משינוי תזונתי? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

טיפול תרופתי

לפי הגישה הרפואית, מצבי חרדה וסטרס נוצרים עקב חוסר איזון בין המוליכים העצביים במוח, שגורם לפגיעה בהפרשת ההורמונים שאחראים על מצב הרוח, כמו סרוטונין ונוראפינאפרין. ניתן לטפל בבעיה זו על ידי מתן טיפול תרופתי מתאים. ישנן שלוש משפחות כדורים בהן ניתן להיעזר, בהתאם להמלצת רופא:

  • תרופות ממשפחת SSRI – מעלות את הסרוטונין במוח, כמו לוסטרל ופקסט.
  • תרופות ממשפחת SNRI – מעלות את הסרוטונין והנוראפינאפרין במוח, כמו ויפאקס ומירו.
  • תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים – משמשות בתור תרופות שינה אך ההתוויה שלהן היא גם להרגעה, כמו קלונקס ובונדורמין.
  • תרופות טבעיות – מופקות מצמחים ומשפיעות על ספיגת הסרוטונין ודופמין, כמו רמוטיב. אתר חיבורים מציג את אופן השימוש ברמוטיב, כמו גם בתרופות אחרות.

טיפול רגשי

הגישה הטיפולית-פסיכולוגית לטיפול בחרדות מתחלקת לשני סוגים:

  • השיטה הדינמית – לפיה החרדה הינה סימפטום לבעיה פסיכולוגית אחרת, כך שהמטרה היא לא לטפל רק בסימפטום אלא בשורש הבעיה על ידי טיפול פסיכולוגי דינמי ארוך טווח.
  • השיטה הקוגניטיבית התנהגותית – טיפול ממוקד וקצר טווח, המתמקד בסימפטום הלוא הוא החרדה. בשיטה זו לומדים להרגיע את הגוף והנפש ולהפיג את החשש לקראת התקף החרדה הבא, וכך להפחית את הסיכוי להתרחשות התקף נוסף.

שילוב שוקולד מריר בתפריט

שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון שעשויים להפחית את כמות ההורמונים האחראים על תחושת לחץ והשריית תחושה מרגיעה, לכן שילוב של שוקולד בתפריט היומי בכמות קטנה עשוי להקל על תסמיני חרדה.

מזונות עשירים במגנזיום

יש הטוענים כי חוסר במגנזיום גורם לעייפות, עצבנות, קשיי ריכוז ותחושת נוקשות בשרירים. צריכת מגנזיום עשויה לשפר את תגובת הגוף לחרדה, ולהפחית את ההשפעות השליליות שלה על ידי הרפיית החושים וויסות מערכת העצבים. מזונות כאלה יכולים להיות ירקות בעלי עלים ירוקים, קטניות ואגוזים.

 

 

מזונות עשירים באבץ

צריכת אבץ עשויה לחזק את מערכת החיסון, לסייע בהרגעה של הגוף ולהפחית תחושות של דיכאון וחרדה. מזונות כאלה יכולים להיות קשיו, קינואה, תרד או עדשים.

נטילת אומגה 3

כאשר הגוף נכנס למצב של חרדה, הגוף מפריש הורמונים כמו קורטיזול העלולים לייצר תגובה דלקתית בגוף. מזונות עשירים באומגה 3 מסייעים בהפחתת הורמונים אלה, ובכך להפחית את תסמיני החרדה.

הימנעות מגלוטן

לרוב בעיות נפשיות קשורות לרגישות לגלוטן, לכן הימנעות מגלוטן עשויה לסייע לאנשים הסובלים מקשיים רגשיים. לא תמיד זו תהיה רגישות חמורה, ולעיתים התגובה תהיה רק כאבי בטן או רגישות בבטן המעידים על בעיה פיזיולוגית העלולה לעורר חרדה ומתח נפשי.

שתיית מים

מעבר ליתרונות הידועים של שתיית מים בכמות מספקת, כדאי לדעת שבמקרים בהם הגוף מתייבש עלולות להיווצר תחושות כמו עייפות וכאבי ראש, כמו גם חרדה ודופק מהיר. שתיית מים עוזרת להרוות את הגוף ולהפחית את התסמינים הפיזיולוגים הללו. אפשר גם לשתות תה קמומיל, הידוע בהיותו מרגיע ומנחם.

לסיכום

אפשר לטפל בחרדה באמצעים טבעיים כמו העשרת התפריט היומי במזונות המכילים אבץ, אומגה 3 ומגנזיום והפחתת צריכת הגלוטן. כדאי לשלב הרגלים אלה יחד עם טיפול רגשי, ובמקרה הצורך לפנות לקבלת טיפול תרופתי. כל אלה יעזרו לכם לנהל את החרדה ולהפחית את הסימפטומים שלה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

המאמרים שלנו

המגזין

חלק חשוב מהחוויה: מה אוכלים בצרפת?

חשבתם על טיול לצרפת? ודאי דמיינתם את עצמכם מטיילים לאורך שאנז אליזה, מביטים במגדל אייפל המרהיב, נהנים מהאווירה הרומנטית וחושפים את עצמכם למאפים וקינוחים צרפתיים

לקריאה>>