המאכלים שיהפכו את השיער לחזק, בריא וזוהר

המאכלים שיהפכו את השיער לחזק, בריא וזוהר

מאכלים לשיער חזק

נשים וגברים מאבדים שיער בכול יום שעובר. תהליכים טבעיים של התבגרות ושל הגוף גורמים להידללות השיער באופן טבעי, לנשירה ולפעמים גם לקרחות. אבל במצבים קיצוניים של איבוד שיער – כמו למשל במצבי סטרס וחדרה – מה שיכול לגרום למחלות קרקפת כמו סבוריאה דרמטיטיס, או במקרים של תורשה שמביאה עמה התקרחות, תזונה לקויה, חוסר איזון הורמונאלי וכולי: דרושה התערבות של רופא עור או של רופא משפחה וגם שינוי הרגלי תזונה.

גם הרגלי "טיפוח" מסוגים שונים יכולים להזיק לשיער ולגרום לנשירה, כמו למשל מריחת חומרי לחות על הקרקפת המכילים חומרים כימיים, ייבוש תכוף של השיער במייבש שיער, צביעה בחומרים כימיים והחלקה.

כדי לדעת מה יכול להזיק לשיער מומלץ לבקר באתר שעוסק בנשירת שיער, התקרחות והדרכים לטיפול. מלבד זאת חשוב לדעת שבריאות קראטין השיערה ושמירה על החלבון שלה הם  דברים שמתחילים מבפנים, לכן יש לאכול נכון יותר. הנה כמה רעיונות למאכלים שיכולים לחזק את השיער ולעצור את הנשירה:

ברוקולי

עלים ירוקים וירקות ירוקים מכילים המון ברזל, מה שתורם משמעותית לחיזוק השיער. ברוקולי, תרד, קייל ושאר ירוקים יספקו מרכיבים חשובים מאד לחיזוק שורשי השערה ויספקו מינרליים שדרושים לקרקפת. זה נכון, ברוקולי הוא הירק הדחוי ביותר על המדף משום שיש לו מוניטין של ירק לא טעים. אבל הירק הזה יכול להיות טעים מאד בפשטידה, כשהוא מטוגן ומקופץ עם מעט שמן זית שום ומלח, וכשהוא משולב במרק חורפי חם. אם אינכם אוהבים ברוקולי אפשר להשלים את התזונה באמצעות צריכת ברזל שנספג בצורה יעילה בגוף על ידי קפסולות.

חומוס

איזה מזל שאנחנו מדינה ים תיכונית בה חומוס הוא חלק בלתי נפרד מהמאכלים הנפוצים ביותר שלה? גרגירי חומוס מספקים לגוף אבץ המסייע לחיזוק המערכת החיסונית ובניית תאים. השיער שלנו בנוי מתאים שמקורם בקרקפת, וכאשר ישנה נשירה התאים זקוקים לחיזוק. צריכת חומוס בכל צורה – החל ממשחה עד לחומוס במרק או אפילו בקופסא שחיממתם והוספת מעט פלפל ומלח – תספק את כמויות האבץ הדרושות ואת בניית תאים שהשיער שלכם צריך כדי להתחזק ולהתמלא. גם קטניות מכול הסוגים יסייעו לבנות תאים, לכן אפשר להכין תבשילים נהדרים עם חומוס, שעועית, עדשים ושאר קטניות המכילות סידן חלבון ואבץ.

ביצים

חביתה או מקושקשת לארוחת הבוקר, סלט ביצים, ביצה עלומה, ביצה בקן – כן, יש אינספור גרסאות להכנת ביצים וכל אחת ואחד אוהבים את הביצים שלהם בצורה מסוימת. המאכל הנגיש הזה שניתן לנו מהתרנגולת: מלא בחלבון חיוני מאד לבניית השיערה וריפוי הקרקפת. ביצים עשירות בחלבונים המרכיבים את סיבי השיערה ומחזקים אותה. מחסור בחלבון יכול לגרום לפגיעה בצמיחת השיער ולנשירה, לכן חשוב לצרוך ביצים בעיקר קשות ולא מטוגנות, כאשר בכל יום כדאי לאכול ביצה אחת. אם אתם טבעוניים תוכלו להשלים את מקור החלבון באמצעות צריכת טופו או קטניות. בכול מקרה רכשו ביצי חופש שנחשבות הומאניות יותר ויותר איכותיות.

בשר ודגים

בשר ודגים מכילים ויטמין 12B שיספק את החוזק לשערות, כבר מהשורש. 12B הוא ויטמין שמחזק את השיער והציפורניים ויקנה לכם אנרגיה במהלך היום. מחסור בוויטמין 12 B יגרום לחולשה של הגוף ושל השיער ואף ישנה את צבע השיערה לדהוי יותר ופחות חיוני. כשאתם בוחרים את נתח הבשר לתבשיל ולמנה שלכם, בחרו נתח רזה ולא שומני ושימו לב כי הוא מכיל יותר בשר ופחות שומן. כך תוכלו לעצור נשירה ולהנות משיער מלא יותר.

המאמרים שלנו

המגזין

חלק חשוב מהחוויה: מה אוכלים בצרפת?

חשבתם על טיול לצרפת? ודאי דמיינתם את עצמכם מטיילים לאורך שאנז אליזה, מביטים במגדל אייפל המרהיב, נהנים מהאווירה הרומנטית וחושפים את עצמכם למאפים וקינוחים צרפתיים

לקריאה>>