חליתם בסוכרת? כל מה שצריך לדעת על מכשיר לבדיקת סוכר

חליתם בסוכרת? כל מה שצריך לדעת על מכשיר לבדיקת סוכר

מחלת הסוכרת נחשבת לאחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם, כאשר ע"פ הערכות בישראל מאובחנים 8%-10% מכלל האוכלוסייה עם סוכרת. למעשה, הערכות מצד רופאים בכירים וכן קופות החולים גורסות כי מעל ל 20% מהמבוגרים אינם יודעים כלל כי הם חולים בסוכרת, עד אשר מתרחש מצב שמוביל לבדיקת רופא וקבלת האבחנה. צריך להבין כי סוכרת היא מחלה מטאבולית המאופיינת בריכוז גבוה של סוכר בדם, ועל כן כל חריגה מהנורמה עלולה להוביל לתופעות בריאותיות כמו עילפון, רעב מוגבר, חולשה, כאבי ראש ועוד. על כן, היכולת לווסת את רמות הסוכר בדם ובכך להוביל ליצירה של אורח חיים בריא ונורמטיבי תלויה בעיקר במכשיר ייחודי שנקרא מכשיר לבדיקת סוכר. מהו וכיצד משתמשים בו בצורה נכונה? להלן כל הפרטים.

מכשיר לבדיקת סוכר – פיתוח רפואי פורץ דרך

מכשיר לבדיקת סוכר הוא פיתוח רפואי בעל חשיבות עצומה בעבור ציבור חולי הסוכרת, וזאת מאחר ומדובר במכשיר פשוט וקל להפעלה אשר מאפשר לבדוק בכל מקום מהי רמת הסוכר בדם. אם עד  לפני מספר שנים המכשיר היה כבד ולעיתים גם מסורבל לטובת ביצוע הבדיקה הן אצל מבוגרים והן אצל ילדים, כיום התמונה שונה בזכות פיתוח של מגוון רחב של מכשירים לבדיקת סוכר, כולל מכשיר סוכר דיגיטלי שמספק תוצאות בזמן אמת לאפליקציה ועד מכשיר לבדיקת סוכר שמדבר בשפה העברית כמו גם הערבית. מכשיר זה הינו חיוני בעבור חולי סוכרת ילדים כמו גם מבוגרים, וזאת בשל ההכרח לניטור מוקפד של רמות הסוכר בדם, כחלק מהבנה כי ללא המכשיר הסיכוי לאירועים רפואיים שעלולים להיות גם מסכני חיים עולה באופן משמעותי. החידוש המשמעותי הוא שכיום ניתן לבצע הזמנה של מכשיר לבדיקת סוכר מבלי לצאת מהבית, כל זאת באמצעות אתרים מתמחים כמו dynstore המעניקים לכם הזדמנות כחולי סוכרת לבצע רכישה של מכשיר איכותי ויעיל במסגרת הצעת מחיר נוחה ומשתלמת.

חליתם בסוכרת? כל מה שצריך לדעת על מכשיר לבדיקת סוכר

שימוש במכשיר לבדיקת דם – מומלץ או הכרח?

שימוש במכשיר לבדיקת דם הוא חיוני בעבור חולי סוכרת, ואינו בגדר המלצה אלא בגדר חובה. את המכשיר נדרש לקחת איתכם לכל מקום – החל ממקום העבודה, מסעדות בארץ ועד לנסיעה לחו"ל, כל זאת מתוך הבנה כי ניטור של רמות הסוכר בדם היא חיונית לטובת התמודדות עם התופעות של הסוכרת, בוודאי כאשר רמות הסוכר גבוהות ועלולות להיות מסכנות חיים.

כיצד למדוד סוכר בצורה נכונה?

ראשית, חשוב מאוד לרחוץ את הידיים ולייבש אותן היטב. בשלב הבא ניקח את העט, נלחץ על הקפיץ שאותו דורכים לקראת הבדיקה. ניקח את המחט, נכניס לתוך העט ונסגור. שימו לב כי על העט יש מספרים – כל אחד צריך להתאים לעצמו את העומק של חדירת המחט, בהתאם לצורך. בשלב הבא נוציא מקל מהקופסה, ונכניס אל תוך מד הסוכר. ישנם סוגים שונים של מדי סוכר, אולם כולם עובדים על אותו העיקרון: מבצעים את הדקירה בקצה האצבע, מקרבים את טיפת הדם אל המקל שבתוך מד הסוכר וכאשר שומעים צפצוף תופיע התוצאה.

לסיכום

כיום ניתן לבצע רכישה של מכשיר מדידה ידני וקל משקל אותו אפשר לקחת לכל מקום, ולבצע את הבדיקה באופן קל ופשוט. בכך, תוכלו לא רק לשמור על הבריאות אלא גם להיעזר במכשיר פורץ דרך ששינה לטובה את חייהם של מיליוני חולי סוכרת בכל רחבי העולם, כחלק מהיכולת לבצע ניטור ובדיקה של מדדי הסוכר בדם – ללא צורך בהגעה לרופא או לקופת החולים באופן תדיר.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

המאמרים שלנו

המגזין

חלק חשוב מהחוויה: מה אוכלים בצרפת?

חשבתם על טיול לצרפת? ודאי דמיינתם את עצמכם מטיילים לאורך שאנז אליזה, מביטים במגדל אייפל המרהיב, נהנים מהאווירה הרומנטית וחושפים את עצמכם למאפים וקינוחים צרפתיים

לקריאה>>