איך מרכיבים צוות מנצח למסעדה?

איך מרכיבים צוות מנצח למסעדה?

דמיינו שאתם נכנסים למסעדה שבה ניחוח של אוכל טעים ממלא את האוויר, האווירה חמה ומסבירת פנים, והצוות קשוב, בקיא וידידותי. זה סוג החוויה שגורמת ללקוחות לחזור לעוד. אבל יצירת חוויית אוכל בלתי נשכחת זו דורשת צוות מיומן ומסור. כבעל מסעדה, גיוס הצוות הנכון יכול להיות משימה מאתגרת, אבל זה חיוני להצלחת העסק שלך. כאן אנחנו נכנסים לתמונה! במאמר זה, אנו נספק לך מדריך מקיף כיצד לגייס ביעילות צוות למסעדה שלך, ונבטיח שהצוות שלך מצויד היטב כדי ליצור חוויית אוכל בלתי נשכחת עבור הלקוחות שלך. אז בואו נצלול פנימה ונחקור יחד את עולם גיוס המסעדות!

הגדירו את הדרישות שלכם מהצוות

לפני תחילת תהליך הגיוס, חשוב לזהות את התפקידים ותחומי האחריות הנדרשים לכל תפקיד. חשבו על הגודל והסגנון של המסעדה שלכם, על מורכבות התפריט ועל רמת שירות הלקוחות שאתם רוצים לספק. הינה חלק מהתפקידים:

  • ניהול: מנהל מסעדה, עוזר מנהל ומפקחים.
  • צוות המטבח: שף בפועל, סו שף, טבחי פס, טבחים ושוטפי כלים.
  • צוות קדמי: מלצרים, מארחים וברמנים.

קבעו מהם הכישורים והניסיון הדרושים לכל תפקיד, וצרו תיאורי תפקיד מפורטים המתארים בבירור את הציפיות והאחריות לכל תפקיד.

משכו מועמדים מתאימים

כדי למשוך מועמדים מתאימים, פרסמו את המשרות הפנויות שלכם בערוצים שונים, למשל:

  • לוחות דרושים מקוונים ופלטפורמות מדיה חברתית.
  • עיתונים מקומיים ופרסומים ספציפיים לתעשייה.
  • אירועי נטוורקינג וירידי תעסוקה.
  • באמצעות קשרים עם בתי ספר קולינריים, תוכניות אירוח ומרכזי הכשרה מקצועית.

ודאו שמודעות הדרושים שלכם כתובות היטב וכוללות את המידע החיוני, כגון תפקיד, תחומי אחריות, כישורים וניסיון נדרשים, ופרטים על המסעדה שלכם, כולל מיקומה, סוג המטבח והאווירה שלה.

העסיקו טבח בעל הכשרה מקצועית

העסקת טבח בעל הכשרה מקצועית מומלצת מאוד להצלחת המסעדה שלכם. לטבח מיומן עם הכשרה קולינרית רשמית תהיה המומחיות ליצור מנות טעימות ומושכות חזותית, והוא יהיה בעל ידע בטכניקות בישול שונות, בטיחות מזון ונהלי היגיינה. טבח שסיים לימודי טבחות מקצועיים יכול גם לתרום רעיונות חשובים לפיתוח התפריט ולעזור לשמור על עקביות באיכות המזון ובהצגתו. הינה כמה איכויות שכדאי שיהיו לטבח שלכם:

  • תעודה פורמלית בקולינריה ממוסד בעל מוניטין.
  • ניסיון רלוונטי בסוג המטבח שהמסעדה שלכם מציעה.
  • אישורים בבטיחות מזון ותברואה.
  • מוסר עבודה גבוה ותשוקה לאומנויות המטבח.

 

 

  1. ערכו ראיונות יסודיים והערכות מיומנות

תהליך הריאיון הוא שלב מכריע בגיוס צוות המסעדה. הכינו רשימת שאלות רלוונטיות להערכת כישוריו, ניסיונו והתאמתו של המועמד לתפקיד. במהלך הריאיון, בררו את הדברים הבאים:

  • מיומנויות תקשורת: שימו לב עד כמה המועמד מתקשר, שכן תקשורת חזקה חיונית לשיתוף פעולה ושירות לקוחות.
  • ניסיון וכישורים: אמתו את הניסיון והאישורים של המועמד כדי לוודא שהם תואמים את הדרישות שלכם.
  • התאמה תרבותית: העריכו את אישיותו וגישתו של המועמד כדי לקבוע אם הם תואמים את התרבות והערכים של המסעדה שלכם.

עבור תפקידים ספציפיים, כגון טבחים וברמנים, הערכת מיומנות מעשית עשויה להועיל, כך תוכלו להעריך את יכולתם לבצע את המשימות הנדרשות לתפקיד.

  1. בדקו הפניות ורקע

לפני שתחליטו אם מועמד מסוים מתאים לעבודה במסעדה שלכם, חשוב לבצע בדיקות יסודיות ולאמת את היסטוריית התעסוקה של המועמד, כישוריו וכל ההסמכות הרלוונטיות. שלב זה יעזור לכם לאשר את דיוק המידע שסופק באמצעות המועמד ולהבטיח שיש לו את הכישורים והניסיון הדרושים לתפקיד. בעזרת בדיקת הרקע של המועמד עם מעסיקים קודמים או מוסדות אקדמיים שבהם הוא למד, אתם יכולים להיות בטוחים שהמועמד באמת מתאים לתפקיד שאתם מציעים לו.

  1. הציעו תגמול והטבות תחרותיים

כדי למשוך ולשמר את הכישרונות הטובים ביותר, הציעו חבילות תגמול תחרותיות הכוללות שכר הוגן, הטבות והזדמנויות לצמיחה ולהתפתחות. שקלו גורמים שונים, כגון תעריפי שוק, הניסיון והכישורים של המועמד ותקציב המסעדה שלכם כשאתם קובעים את ההטבות השונות. בנוסף להטבות כספיות, שקלו להציע תמריצים לא כספיים, כגון לוח זמנים גמיש, הזדמנויות הכשרה ופיתוח וסביבת עבודה חיובית. יצירת סביבת עבודה חיובית חשובה לשביעות רצון העובדים, לשימורם ולפרודוקטיביות שלהם. עודדו תקשורת פתוחה ושיתוף פעולה בצוות שלכם, וספקו משוב קבוע על הביצועים שלהם. הכירו ותגמלו עבודה קשה והישגים, וצרו הזדמנויות לצמיחה ופיתוח קריירה.

  1. קלטו והדריכו את העובדים החדשים

לאחר שגייסתם את צוות המסעדה שלכם, חשוב להשקיע בקליטתם ובהכשרתם. תהליך קליטה מובנה היטב יעזור לעובדים חדשים להכיר את המדיניות, הנהלים והתרבות של המסעדה שלכם. כשאתם יוצרים תוכנית קליטה הכניסו אליה את הדברים הבאים:

  • מפגש אוריינטציה להכרת העובדים החדשים לצוות, ייעודה וערכיה של המסעדה וציפיותיכם מתפקידם.
  • הכשרה מעשית בתחומי האחריות והמשימות הספציפיות שלהם בעבודה.
  • הדרכה בנהלי שירות לקוחות, בטיחות והיגיינה במזון ותברואה.

העריכו ועדכנו באופן קבוע את תוכניות ההדרכה שלכם כדי להבטיח שהן יישארו רלוונטיות ויעילות.

  1. שפרו את המסעדה שלכם באופן קבוע

ככל שהמסעדה שלכם מתפתחת וגדלה, כך גם תהליך הגיוס שלכם צריך להתפתח ולהשתפר. העריכו באופן קבוע את האפקטיביות של אסטרטגיות הגיוס שלכם ובצעו התאמות לפי הצורך כדי למשוך ולשמר את הכישרונות הטובים ביותר אל המסעדה שלכם. הישארו מעודכנים לגבי מגמות בתעשייה ושיטות עבודה מומלצות, כמו ניתוב שיחות להזמנות, ותישארו פתוחים לרעיונות וגישות חדשות. ההתחדשות הקבועה תעזור למסעדה שלכם להישאר תמיד רלוונטית, ולגדול ולהתפתח בקצב קבוע.

לסיכום

גיוס צוות למסעדה שלכם הוא היבט קריטי להצלחת העסק שלכם. באמצעות ביצוע ההנחיות המתוארות במאמר זה, אתם יכולים לגייס ביעילות צוות מיומן ומסור שיתרום ליצירת חוויות אוכל בלתי נשכחות עבור הלקוחות שלכם. זכרו להגדיר מהן הדרישות שלכם מהצוות, למשוך מועמדים מתאימים, לשכור טבחים בעלי הכשרה מקצועית, לערוך ראיונות והערכות יסודיים, לבדוק המלצות, להציע תגמול תחרותי ולטפח סביבת עבודה חיובית, להשקיע בקליטת העובדים והכשרתם ולשפר ללא הרף את תהליך הגיוס שלכם.

המאמרים שלנו