זה כשר? סקירה על יתרונות וחסרונות של תעודת כשרות במסעדה

זה כשר? סקירה על יתרונות וחסרונות של תעודת כשרות במסעדה

אחת ההחלטות המשמעותיות ביותר העומדות בפני מי שמקים עסק הסעדה חדש היא כמובן בעניין הכשרות. ניתן לבחור בכמה דרכים. ראשית, ניתן לפתוח מסעדה ללא תעודת כשרות. אין הדבר אומר שיוגשו בה בהכרח מאכלים מרכיבים לא כשרים, אבל היא לא תוכל להצהיר על עצמה ככזאת. אופציה נוספת היא לבחור בתעודת כשרות של הרבנות הראשית. קיימת עוד אפשרות של כשרויות מהודרות ומחמירות יותר. לצורך המאמר הזה בחרנו לא לדון בהן מכיוון שמי שמכוון לקהל שמחפש את הכשרויות המחמירות הללו, לא יכול לבחור שלא לעשות אותן. המאמר הזה יכול לעזור לכל מי שמתלבט בנושא. הוא מנסה להציג את הדברים באופן מאוזן ואובייקטיבי.

יתרונות וחסרונות של מסעדה ללא תעודת כשרות

היתרונות של מסעדה ללא השגחת כשרות הם גדולים ומשמעותיים להכנסות. ראשית, יש הרבה יותר אפשרויות באשר למזון שניתן להגיש. תוכלו להגיש למשל מנות בשריות וגם שתיה וקינוחים חלביים. נוסף על כך, המקום יוכל להיות פתוח בשבתות ובחגי ישראל. אם מדובר במקום אשר מתבסס על תנועה של אנשים שיוצאים בשישי בערב או שבת בצהריים, זה יכול להיות מכריע. בנוסף, אתם תחסכו אלפי שקלים על אגרות והשגחה מטעם הרבנות. אלו יכולים להגיע לסכומים של מעל 4000ש"ח בחודש במצטבר.

החיסרון במסעדה ללא תעודת כשרות הוא כמובן בכך שרבים מהסועדים הפוטנציאלים לא יוכלו לסעוד בה. זה יכול לבוא לידי ביטוי למשל במקומות הנמצאים ליד מקומות עבודה ומתבססים על התנועה מהם. קבוצות עובדים בהן חלקם שומרים כשרות ימנעו מלהגיע למסעדה ויבחרו במקום כשר.

זה כשר? סקירה על יתרונות וחסרונות של תעודת כשרות במסעדה

יתרונות וחסרונות של מסעדה כשרה

מסעדה עם תעודת כשרות תוכל לארח הן סועדים אשר אוכלים כשר והן כאלו שלא. מהבחינה הזו, קהל הלקוחות הפוטנציאלי שלה הוא גדול יותר. זה יכול לבוא לידי ביטוי בימי חול הן בתנועת סועדים ממקומות עבודה, והן סועדים אשר יוצאים לבלות באמצע השבוע. זהו יתרון פשוט אבל יכול להיות משמעותי. בזכות הכשרות תוכלו לארח ארוחות או אירועים קטנים המאורגנים על ידי מקומות עבודה שונים אשר ירצו מקום בו כל העובדים ירגישו בנוח.

החסרונות במסעדה כשרה הם כמובן האגרות וההוצאות השונות שיש לשלם לרבנות על הכשרות, ההשגחה והרכיבים המיוחדים אשר נדרשים לעיתים. בנוסף, המנות אשר תוכלו להגיש יהיו פחות מגוונות. לא תוכלו לשלב בשום אופן מנות בשריות וחלביות אפילו אם הן לא מוגשות לאותו סועד או באותו חדר. חיסרון גדול נוסף יהיה בימי שישי, שבת ובחגים. בימים הללו תיאלצו לסגור את המסעדה ולוותר על הכנסות אשר יכולות להיות משמעותיות. מסעדות כשרות אשר נמצאות במקומות בהם אנשים יוצאים לבלות יאלצו לשלם שכירות גבוהה כמובן גם בימים בהם הן סגורות ומהבחינה הזו מדובר בבזבוז.

 

לסיכום – אין החלטה אחת נכונה לכל המסעדות. לבסוף, זה תלוי במיקום המסעדה, בקהל היעד ובשעות שצפויות להיות הומות אדם. בנוסף לכך, יש משמעות לטיב המטבח אשר תרצו לנהל וגם לבחירה אישית שלכם. לפעמים, הדברים מתחילים ונגמרים בכם ובמה שמרגיש לכם נכון לעשות. בשורה התחתונה, ניתן להצליח עם מסעדה כשרה כשם שניתן להצליח עם מסעדה לא כשרה.

המאמרים שלנו

המגזין

חלק חשוב מהחוויה: מה אוכלים בצרפת?

חשבתם על טיול לצרפת? ודאי דמיינתם את עצמכם מטיילים לאורך שאנז אליזה, מביטים במגדל אייפל המרהיב, נהנים מהאווירה הרומנטית וחושפים את עצמכם למאפים וקינוחים צרפתיים

לקריאה>>